Ånger- och returpolicy

Som din fotograf är jag alltid noga med kvalitén och att du som kund ska vara nöjd med helheten av de bilder och produkter jag levererar, ett bra köp har två nöjda parter. Nedan kan du läsa vad som gäller för återbetalnings- och returpolicy.

Ångerrätten enligt distansköplagen

När du som privatperson köper varor eller tjänster på internet, telefon eller hembesök gäller de lagstadgade ångerveckorna enligt distansköplagen. Du har då rätt till återköp av oanvänd vara inom 14 dagar utan förklaring och utan att vara tvungen att svara på frågor. Tänk på att för just tjänster (till exempel en fotografering) räknas ångerveckorna från och med att avtalet ingåtts, inte till exempel från fototillfället eller när bilderna levereras, om dessa är olika dagar.

Undantaget från ångerveckan

Företag, även enskild firma, omfattas inte av någon ångerrätt då det bara gäller privatpersoner. Inte heller omfattas produkter som är ”print-on-demand”, det vill säga produceras och trycks specifikt efter din beställning.

Skulle du ångra dig, fast du inte har rätt till det, eller om varan inte skulle uppfylla dina förväntningar, hör av dig ändå, vi vill att du ska vara nöjd med ditt köp hos oss oavsett vad lagen säger. För eventuella lagervaror gäller såklart ångervecka enligt Distansköplagen. 

Returadress

Konstaden för returer faller enligt lagen alltid på köparen och köparen är ansvarig för produkten under leveransen. Ska du returnera en produkt ska den skickas till:
Studio 1583
c/o Johan Lundberg
Södra vägen 90
542 44 Mariestad

Frågor på det?

E-post info@1583.se eller telefon 0704 – 943 262.