Virtuell rundtur & 360-bilder

Du kan också nå nya kunder på Google maps!

Det finns inget bättre sätt för företag att synas idag än att synas på Google maps! Oavsett om du har du har en virtuell rundtur från Studio 1583 eller om du gör allt själv efter egen förmåga helt gratis.

Är du lika gammal som jag minns du säkert att det förr fanns en fysisk trycksak i väldigt tunt och ömtåligt papper som hette telefonkatalogen. De telefonkataloger, eller de sidor i telefonkatalogen, som var gula kallades för Gula sidorna och det var det enda sättet för dig att hitta företag, deras adress och kontaktvägar när du behövde dem.

Idag är Google den globala ”telefonkatalogen” och Google maps är utöver en modern kartbok också dagens ”Gula sidor”. Om du som företagare inte är sökbar på Google och inte finns på Google maps är det svårt för dina befintliga kunder att hitta eller kontakta dig och så gott som omöjligt för nya kunder att hitta dig.

Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons
Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Pratar dina kunder om dig?

Något som inte förändrats sedan förr är att dina nöjda kunder pratar om dig. Och nöjda kunder är fortfarande den bästa reklamen! Det var det på medeltiden och det är det nu, skillnaden är hur nya kunder hittar till dig.

På medeltiden var det viktigt att ha en skylt som är lätt att komma ihåg och lätt att beskriva för nöjda kunder, oavsett om kunderna kunde läsa eller inte. Nu är det istället viktigt att nya kunder hittar just din butik när de söker efter ditt företag på Google maps eftersom de annars väldigt lätt hittar din konkurrent.

Gratis

Ville du sticka ut på medeltiden i ”Gula sidorna” kostade allt pengar. På Google maps kan du göra otroligt mycket själv, helt gratis.

Det viktigaste är egentligen att dina kunder hittar en vägbeskrivning till dig Google maps om de söker på ditt företagsnamn. Men om de också direkt kan se dina öppettider, telefonnummer och en länk till din hemsida är det ännu bättre.

En central del i Googles affärsidé är som du säkert vet annonser, men vet du att du kan göra erbjudande och annonser direkt på Google maps utan kostnad? Det finns som du förstår många delar av Google maps att utforska om du vill, vilket jag såklart kan hjälpa dig med. Men det bästa jag kan erbjuda dig om du vill synas bäst på Google maps är en virtuell rundtur.

Syns bättre med Virtuell rundtur!

Något som är lite svårare att göra själv på Google maps är virtuella rundturer. Ring gärna mig istället för att försöka lära dig det.